fredag 12 mars 2010

Så som i himmelen

Lovisa har upptäckt en ny värld. Den döljer sig bakom en stor grå port i bortre delen av köket. Att vara i den världen är någonting alldeles speciellt. Den är full av färger och ljus och ifrån den kommer en svalkande vind. Det finns dock ett hinder för Lovisa. Hon är beroende av att någon öppnar porten, och det är svårt att veta när det inträffar. Så fort Lovisa hör porten öppnas skyndar hon sig dit på sina fyra. Men alltför ofta hinner portöppnaren stänga den igen, och kvar sitter då Lovisa med sänkta förhoppningar och ser vädjande upp. Vissa välsignade stunder förbarmar sig portöppnaren. De stunderna innebär ren lycka för en liten flicka som bara längtar efter att upptäcka världen.

6 kommentarer:

Lisen sa...

Vilken solstråle!

AL sa...

oscar e tokig i frysen, han vill att vi aldrig aldrig stänger den! så kall och underbar!
De är så tossiga.

Marita sa...

Matintresset börjar tidigt. Hon blir en hejare att laga kulinariska spännande rätter som hon sen bjuder sina föräldrar på.

Joanna sa...

Åh.. Snart inser väl mitt pyre också att vi också har en sådan port i vårt hem. Än så länge är däremot silverporten till den mycket spännande disken väldigt lockande, Lovisa kanske redan har testat den silverdörren? Den porten är dock inte riktigt lika uppskattad av oss... Får aldrig plocka disken ifred :p

Evelina sa...

Joanna: Diskmaskinen är också en favorit. Där är det mer jobbigt än gulligt. Passar på att plocka i den när hon sover.

Hemma hos sa...

Gulligt!