måndag 16 november 2009
Dagens skörd
1 liter vatten
2 dl grovt rågmjöl
1 msk salt
1 msk mörk sirap
div annat som önskas 0,5 dl kanske havregryn, kruskakli, rågflingor, linfrön
kokas till en gröt
när lagom temp tillsätt 1 pkt jäst, kanske 0.5dl solrosfrön
häll sedan i mjöl. mellan 1.5-2 liter vetemjöl brukar det bli. men gör inte degen helt klibbfri. då blir brödet torrare.
jäs 40min. dela i 2 delar och kavla ut på bakplåtspapper 1 cm tjock, kanske lite tunnare. skär med kniv skåror 3X5 st rutor eller nagga bara.
jäs under duk 30 min
in i ugnen 225grader 15 min. svalna ej under duk så får du hårdare skorpa. gott.
(Jag brukar ha i linfrön och russin. Det tar lite tid att göra, men det är väldigt gott!)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar